Japansko iscrtavanje obrva

Sta je japansko iscrtavanje obrva ili microblading?

Microblading je manualna metoda iscrtavanja dlačica. Razlikuje se od tetovaže po dubini unosa pigmenta pod kožu kao i po tome što je rezultat toliko prirodan da je gotovo nemoguće razlikovati iscrtane dlačice od prirodnih. Pigment se ubacuje posebnim nožićem za jednokratnu upotrebu koji se sastoji iz više iglica. Dlačice se iscrtavaju veoma plitko, na svega 0.3-0.4 mm ispod bazalne membrane, između epidermisa i dermisa. Osim nožića, tokom tretmana se koristi i alat za određivanje simetrije, poput olovke za iscrtavanje oblika i šestara zlatnog preseka.U toku tretmana se koristi lokalni anestetik kako bi tretman bio što manje bolan. Pigmenti koji se koriste su visokog kvaliteta, u skladu sa odredbama Evropske unije.

Osim izraza microblading, na našim prostorima se koristi i termin japansko iscrtavanje obrva. Međutim, u poslednje vreme japanskom metodom nazivaju i dlačice iscrtavane mašinom za trajnu šminku, ali Microblading je naziv koji se svuda u svetu koristi isključivo za tehniku manualnog iscrtavanja.

Trajnost boje nakon tretmana microblading metodom

Proces se sastoji iz početnog iscrtavanja i korekcije nakon 3-5 nedelje. Na korekciji se dopunjavaju dlačice koje su izbledele prilikom zarastanja i obliksedovodi do savršenstva. Prva korekcija je OBAVEZNA. Konačan izgled obrva se postiže tek nakon te korekcije. Kod masnog tipa kože, može se desiti da su potrebne dve korekcije.
Kada je ceo proces završen, osveženje boje se radi jednom godisnje kod normalne kože, a kod masne i suve se taj period skraćuje na nekih 6-8 meseci.

Trajnost boje se smanjuje ukoliko idete redovno u solarijum, imate hormonski disbalans, idete na tretmane lica voćnim kiselinama, mikrodermoabraziju, hemijski piling, laserske tretmane,…

U tom slučaju je bolje prvo ići na tretmane lica pa tek onda uraditi obrve.
Trajnost boje veoma zavisi i od toga koliko se pridržavate POSTTRETMANTSKOG TOKA.

Ko se ne sme podvrgavati tretmanu?

Ukoliko ste u drugom stanju, ne smete se podvrgavati ovom tretmanu!
Tretman se takođe ne radi osobama koje pate od dijabetesa, imaju seboreični dermatitis, bakterijsku upalu kože, keloidne ožiljke u predelu obrva kao i osobama sa lošom koagulacijom krvi.