FAQ – Najčešće postavljena pitanja

Da li se pre iscrtavanja obrva moraju počupati/obrijati prirodne obrve?

Ne! Naš cilj je da sacuvamo što više vaših prirodnih dlačica kako bi konačan rezultat bio što prirodniji.Uklanjaju se samo dlačice koje se ne uklapaju u određeni oblik.

Koliko traje tretman iscrtavanja obrva?

Tretman iscrtavanja obrva traje oko 2h sa određivanjem simetrije.

Kako se određuje oblik i boja obrva?

Oblik obrva određujemo u odnosu na vašu arkadnu, čeonu kost i razmak između beonjača, što znači da oblik prilagođavamo strukturi vašeg lica. Postoji tačno određena regija u kojoj bi obrve trebalo da se nalaze.

Da li mogu da vidim kako ce izgledati oblik obrva pre nego što se iscrtaju obrve?

Pre nego što se počne sa iscrtavanjem obrva, iscrtava se olovkom okvir unutar kojeg će biti iscrtane dlačice.Sa iscrtavanjem se počinje tek nakon što odobrite iscrtani oblik.

Da li je tretman bolan?

Bol prilikom iscrtavanja obrva se može uporediti sa bolom prilikom čupanja obrva. U toku rada se koristi lokalni anestetik u vidu tečnosti.

Da li se radi korekcija?

Korekcija se radi nakon 3-5 nedelja.Tada se dopunjavaju dlačice koje su izbledele prilikom procesa zarastanja i oblik se dovodi do savršenstva. Prva korekcija je obavezna.

Koliko često se osvežava boja?

Osveženje boje se radi na 6-12 meseci. Zavisno od tipa kože, vaših navika, hormonskog statusa…Kod masne kože je potrebno češće osveženje boje jer prilikom povećanog lučenja sebuma boja brže bledi.

Koliko dugo će mi obrve biti tamne?

Prvih 7 dana nakon tretmana obrve su do 30% tamnije u odnosu na boju koja će se dobiti po zarastanju.

Da li se javlja crvenilo ili otok?

Blago crvenilo u predelu obrva prolazi dvadesetak minuta nakon tretmana. Otoka nema.

Kako izgleda nega nakon tretmana?

Prvi dan je potrebno ispirati predeo obrva neutralnim sapunom i nanositi više puta dnevno pantenol ili vazelin u tankom sloju. Ostalih šest dana obrve sesamo premazuju par puta u toku dana kako bi koža zarasla bez pojave krasti.

Ko ne sme raditi iscrtavanje obrva?

Tretmanu iscrtavanja obrva se ne smeju podvrgavati trudnice, osobe sa lošom koagulacijom krvi, osobe koje imaju keloidne ožiljke u predelu obrva i dermatitis.

Da li postoji neka priprema pred tretman?

Jedina bitna stvar je da pre tretmana ne kozumirate alkohol i ne pijete lekove poput aspirina (sire krvne sudove i pojacavaju krvarenje). Na tretman dođite opušteni i odmorni. Mi smo posvećeni svakom klijentu i izdvajamo dovoljno vremena za tretman jer nam je cilj da budete zadovoljni. Vaše je samo da nam verujete.